P For Pelion

Μπάρες με ταχίνι, μέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και βρόμη

Πολλές φορές έχεις βρεθεί να πεινάς, να είσαι έξω και να καταλήγεις να τρώς τα περίφημα “διατροφικά σκουπίδια”.

Κάτι σου θυμίζει,ε;

Αυτές οι τροφές που καταναλώνεις, εκτός από την πρόσκαιρη κάλυψη της πείνας σου, όχι απλά δε σου προσφέρουν κανένα θρετπικό συστατικό αλλά απεναντίας σε γεμίζουν με άχρηστες θερμίδες και βλεβερές ουσίες.

Εδώ σου προτείνουμε να φτιάξεις μπάρες με τα χεράκια σου, εύκολα, γρήγορα και κυρίως υγειινά!

Μπορείς να τις έχεις μαζί σου ανα πάσα στιγμή και να ικανοποιείς την πείνα σου με τον πιο θρεπτικό τρόπο.

 

Υγ. Έχε μαζί σου το θερμός της P for Pelion και κατανάλωνε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Υλικά για 8 μπάρες
  • 230γρ ταχίνι με μέλι
  • 90γρ βρόμη
  • 30γρ σταφίδες
  • 30γρ κράνμπερις
  • 40γρ αμύγδαλα ωμά ψιλοκομμένα
  • 30γρ κάσιους ωμά ψιλοκομμένα
  • 4 κ/σ κοπανισμένος λιναρόσπορος ή 2 κ/σ λιναρόσπορος και 2 κ/σ σπόρους chia
  • ¼ κ/γ κανέλα Κευλάνης
  • Λίγη λιωμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι αρκετά μαλακό, προσθέτουμε λίγη βρόμη ακόμη.
  2. Καλύπτουμε τόσο τη βάση όσο και τα πλαϊνά από ένα ταψάκι 20Χ20εκ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα για τις μπάρες.
  3. Καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα άλλο κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού και πιέζουμε με το χέρι ή με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να γίνει σταθερό.
  4. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 με 2 ώρες. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε τις μπάρες, τις κόβουμε προσεκτικά και αν θέλουμε τις γαρνίρουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα.
  5. Αποθηκεύουμε τις μπάρες στο ψυγείο όπου διατηρούνται για 1 εβδομάδα.

Tip

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ξηρό καρπό θέλετε και αντί για μπάρες να πλάσετε πολύ καλά με το χέρι το μείγμα και να φτιάξετε μικρά στρογγυλά energy balls.

Αυτές οι μπάρες είναι ιδανικές τόσο για σνακ, όσο και για πρωινό.

Αν το περιβάλλον είναι ζεστό καλό είναι να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο γιατί θα μαλακώσουν.

 

Δείτε ακόμα