Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 33€  – Έκπτωση 5% για πληρωμή με πιστωτική κάρτα, PayPal

P For Pelion

Γιατί γάλα κατσίκας;

Αποστολή μας στην P for Pelion είναι να δίνουμε στο καταναλωτικό κοινό το καλύτερο προϊόν. Το προϊόν που θα χρησιμοποιούσαμε και οι ίδιοι, φτιαγμένο αποκλειστικά με φυσικά προϊόντα. Γι’ αυτό, με υπερηφάνια σας παρουσιάζουμε τη σειρά προϊόντων προσωπικής περιποίησης με βάση το κατσικίσιο γάλα, που είναι απολύτως φυσικά και εναρμονισμένα με τις ανάγκες όλης της οικογένειας.

Η Ελλάδα παράγει 450.000 τόνους κατσικίσιου γάλακτος τον χρόνο. Για τις ευεργετικές ιδιότητές του γίνεται αναφορά ακόμα και στην μυθολογία.  Ο Δίας, ο πατέρας όλων των θεών μεγάλωσε από το γάλα μιας κατσίκας- τροφού που ονομαζόταν Αμάλθεια,  όταν η μητέρα του, Ρέα, τον έκρυψε στο Ιδαίο Άντρο, για να προστατευθεί από τον πατέρα του τον Κρόνο. Από το κέρας (κέρατο) της Αμάλθειας ο Δίας λάμβανε γάλα και μέλι. Μια μέρα όμως, ενώ η Αμάλθεια έπαιζε με το μικρό Δία, αυτός κατά λάθος της έσπασε το κέρατο. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Δίας έκανε το σπασμένο κέρατο να είναι πάντα γεμάτο με ό,τι επιθυμούσε ο κάτοχός του. Έτσι, το «κέρας της Αμάλθειας» κατέληξε να σημαίνει την αφθονία και την ευημερία. Εξάλλου, η ίδια η λέξη «αμάλθεια» σημαίνει τη μη στέρηση [<α (στερητικό) + μάλθος (στέρηση)], δηλαδή τη γενναιοδωρία.

Το κατσικίσιο γάλα είναι το συστατικό που περικλείει όλη τη γενναιοδωρία και τη φροντίδα της φύσης. Για αιώνες χρησιμοποιούταν για την περιποίηση του δέρματος και είναι γνωστό για τις απαράμιλλες ενυδατικές του ιδιότητες. Η πρωτεϊνική σύνθεσή του συμβάλλει στην εύκολη απορρόφησή του από τον οργανισμό. Η καζεΐνη του κατσικίσιου γάλακτος είναι πιο διαλυτή από του αγελαδινού, γι’ αυτό και απορροφάται πιο εύκολα. Πλήθος φυσικών μετάλλων και βιταμινών που περιέχονται στο φρέσκο κατσικίσιο γάλα απορροφώνται με το σύνολο των πρωτεϊνών συμβάλλοντας στη φροντίδα του υγιούς δέρματος αλλά και στην ανακούφιση της ξηροδερμίας, του εκζέματος και της ψωρίασης. Τα θρεπτικά στοιχεία του είναι τα πλέον φιλικά προς τον ανθρώπινο οργανισμό και τα πλέον υποαλλεργικά (πράγμα με ιδιαίτερη σημασία για τα ευαίσθητα άτομα). Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γλυκερινικούς αιθέρες (ιδιότητα πολύ σημαντική για την πρώτη ηλικία) και καλύτερες ρυθμιστικές ιδιότητες, πράγμα καλό για τα έλκη και τραύματα. Ένα άλλο πλεονέκτημα του κατσικίσιου γάλακτος είναι η σταθερή σύσταση κατά τη διάρκεια της γαλακτικής περιόδου, γεγονός που επιτρέπει σταθερό χειρισμό και χρήση των προϊόντων που προέρχονται από αυτό.

Το φρέσκο κατσικίσιο γάλα περιέχει τρία λιπιδικά οξέα, το καπρικό, το καπρυλικό και το καπροϊκό οξύ που με φυσικό τρόπο εξισορροπούν την αλκαλικότητα των προϊόντων ώστε να προσομοιάζει με τα επίπεδα αλκαλικότητας την ανθρώπινης επιδερμίδας. Έτσι, το δέρμα και τα μαλλιά διατηρούν τη φυσική τους ενυδάτωση, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει με τα κοινά σαμπουάν και σαπούνια.