1€ με BOX NOW για παραγγελίες κάτω των 33€ |Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 33€ | Έκπτωση 5% για πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή PayPal

Είπαν για μας

Σχόλια & κριτικές

PĒLION Club

10% έκπτωση για πάντα

Blog

Συμβουλές ομορφιάς

Σημεία Πώλησης

Καταστήματα

Είσοδος / Εγγραφή

Ο λογαριασμός μου

Search

Η γυμναστική σε εξωτερικό χώρο έχει μόνο πλεονεκτήματα

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες, είναι το να κλειστείς σε ένα γυμναστήριο χαραμίζοντας μια ηλιόλουστη μέρα. Ευτυχώς, υπάρχει εναλλακτική!

Με λίγη δημιουργικότητα και φαντασία μπορείς να αντικαταστήσεις κάθε όργανο γυμναστικής ενώ γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο, ιδίως αν ζεις δίπλα σε πάρκο.  Γιατί να οδηγείς να φτάσεις στο γυμναστήριο για να κάνεις ελλειπτικό όταν μπορείς να έχεις τα ίδια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μία οποιαδήποτε σκάλα; Όταν ο ήλιος λάμπει, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να γυμναστείς έξω και να απολαύσεις τα πλεονεκτήματα.

  1. Το να γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο, παρέχει τη δυνατότητα να είσαι σωματικά ενεργός σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Όσο πιο απαιτητικό είναι το έδαφος, τόσο πιο σκληρά γυμνάζεται το σώμα. Ο διάδρομος, το στατικό ποδήλατο και το ελλειπτικό στα γυμναστήρια είναι πολύ αποτελεσματικά αλλά κάνοντας την ίδια κίνηση ξανά και ξανά, μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί. Το περπάτημα, η πεζοπορία ή το τρέξιμο σε έδαφος που αλλάζει συνεχώς, διδάσκει το σώμα να προσαρμόζεται και το καθιστά πιο ανθεκτικό σε πιθανούς τραυματισμούς.
  2. Το να γυμνάζεσαι κόντρα στον άνεμο βοηθά στην καύση θερμίδων. Όταν τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο σε εξωτερικό χώρο, ίσως έχεις κόντρα τον άνεμο, πράγμα το οποίο σε βοηθά να κάψεις περισσότερες θερμίδες, καθώς πρέπει να γυμναστείς πιο δυνατά για να αντέξεις στην δύναμη του ανέμου.
  3. Επειδή τα χρήματα δεν περισσεύουν, η γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους είναι ένας τρόπος για να κάνεις οικονομία. Αν και το να πηγαίνεις σε κάποιο γυμναστήριο σε ενθαρρύνει περισσότερο να προπονηθείς, με επιμονή και αυτοπειθαρχία θα μπορέσεις να αποκτήσεις μια νέα σιλουέτα ακόμα και αν γυμνάζεσαι- δωρεάν- στην ύπαιθρο.
  4. Η γυμναστική και ιδίως το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο. Με το τρέξιμο θα βελτιώσεις την υγεία και την εμφάνιση, ενώ με τις γνωριμίες θα τονώσεις την κοινωνικότητά σου.  Κλείσε το λάπτοπ και άσε το κινητό στο σπίτι για να περιηγηθείς στην περιοχή σου και να κοινωνικοποιηθείς μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  5. Το να ασκείσαι έξω σου επιτρέπει να συνδυάζεις την γυμναστική με οικογενειακές στιγμές. Δεν είναι κατακριτέο να αφήσεις τα παιδιά με κάποιον που τα προσέχει για να πας στο γυμναστήριο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γυμναστείς μαζί με τα παιδιά σου ενθαρρύνοντάς τα να αγαπήσουν και εκείνα την άθληση και την υγιεινή ζωή. Παιχνίδι στο πάρκο, πεζοπορίες, ποδηλατάδες ή κάποιο σπορ, είναι μερικοί τρόποι που ενδείκνυνται για να γυμναστείς μαζί με τα παιδιά σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γυμναστική με τα παιδιά σου θα σε κάνει να ιδρώσεις περισσότερο απ’ όσο θα ίδρωνες στο γυμναστήριο.
  6. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του εξωτερικού, η γυμναστική σε εξωτερικό χώρο «συνδέεται με έντονο συναίσθημα αναζωογόνησης, αυξημένη ενέργεια και ευφορία, ενώ ταυτόχρονα συνεπάγεται με εξάλειψη της έντασης, της σύγχυσης, του  θυμού και της κατάθλιψης. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης μεγαλύτερη απόλαυση και ικανοποίηση από την υπαίθρια δραστηριότητα».

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που ο καιρός θα είναι υπέροχος και εσύ θα δυσανασχετείς με το να κλειστείς στους 4 τοίχους ενός γυμναστηρίου, βγες έξω.