1€ με BOX NOW για παραγγελίες κάτω των 33€ |Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 33€ | Έκπτωση 5% για πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή PayPal

Είπαν για μας

Σχόλια & κριτικές

PĒLION Club

10% έκπτωση για πάντα

Blog

Συμβουλές ομορφιάς

Σημεία Πώλησης

Καταστήματα

Είσοδος / Εγγραφή

Ο λογαριασμός μου

Search

10 μυστικά για καλύτερο ύπνο

Τα προβλήματα με τον ύπνο απασχολούν όλο και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το άγχος της καθημερινότητας, το στρες των σχέσεων και γενικά όλα αυτά που μας απασχολούν και γυρίζουν στο κεφάλι μας, κάνουν τον ύπνο… άπιαστο όνειρο!

Παρακάτω θα βρείτε 10 πρακτικές συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα. Δοκιμάστε όσες μπορείτε περισσότερες!

  1. Ελαττώστε την καφεΐνη από το απόγευμα και μετά ή, αν είστε περισσότερο ευαίσθητοι, περιορίστε την πλήρως.
  2. Φροντίστε η διευθέτηση του υπνοδωματίου σας να είναι μόνο για ύπνο.  Κάντε το μια όαση και μεταφέρετε τις  άλλες δραστηριότητες εκτός του υπνοδωματίου σας  (αυτό ισχύει και για  τον υπολογιστή, την τηλεόραση, τη μουσική, κλπ.). Μπορείτε να διαβάσετε ένα ωραίο λογοτεχνικό βιβλίο που θα σας χαλαρώσει. 
  3. Καθιερώστε μια συγκεκριμένη ώρα να πηγαίνετε για ύπνο.  Φροντίστε ώστε η  ώρα  που ξαπλώνετε και η ώρα που ξυπνάτε να είναι σταθερές.
  4. Αποφύγετε να γυμνάζεστε τέσσερις τουλάχιστον ώρες πριν πάτε για ύπνο. Η άσκηση διεγείρει τον οργανισμό και η επίδραση αυτή κρατάει για λίγες ώρες. Παράλληλα, το να κάνετε ήπια σωματική άσκηση αρκετές φορές τη βδομάδα είναι πολύ βοηθητικό  στο να διαμορφώσετε θετικές συνήθειες ύπνου.
  5. Ένα ζεστό μπάνιο μια ώρα πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσετε καθώς το σώμα ηρεμεί μετά το μπάνιο.
  6. Εάν συνειδητοποιείτε ότι σκέφτεστε την αυριανή μέρα στη δουλειά, τότε γράψτε σε μία λίστα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και αφήστε την στην άκρη μέχρι το επόμενο πρωί.
  7. Ορίστε τον κανόνα να ρίχνετε τους τόνους και να μην συζητάτε θέματα που σας αναστατώνουν, τουλάχιστο ένα δίωρο πριν πάτε για ύπνο.
  8. Εάν χρειάζεστε ξυπνητήρι για να ξυπνήσετε, αυτό υποδεικνύει ότι μπορεί χρειάζεται να πηγαίνετε για ύπνο πιο νωρίς απ’ ότι συνηθίζετε.
  9. Ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή τσάι χωρίς καφεΐνη  θεωρείται μια καλή συνήθεια πριν τον ύπνο.
  10. Για τα παιδιά προτείνεται η ώρα για ύπνο και η ώρα ξυπνήματος να είναι ίδιες κάθε μέρα ακόμα και το σαββατοκύριακο.