1€ με BOX NOW για παραγγελίες κάτω των 33€ |Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 33€ | Έκπτωση 5% για πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή PayPal

Είπαν για μας

Σχόλια & κριτικές

PĒLION Club

10% έκπτωση για πάντα

Blog

Συμβουλές ομορφιάς

Σημεία Πώλησης

Καταστήματα

Είσοδος / Εγγραφή

Ο λογαριασμός μου

Search

Θέσε μεγαλύτερους στόχους για το νέο έτος και πέτυχε εκπληκτικά αποτελέσματα!

Η αρχή ενός νέου έτους είναι μια πολύ καλή στιγμή για να θέσετε στόχους και να πάρετε αποφάσεις. Είναι η ώρα να αναλογιστείτε το περασμένο έτος και να κάνετε σχέδια για το επόμενο. Όλοι θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, να γίνουμε καλύτεροι και να πετύχουμε περισσότερα. Αλλά πολύ συχνά, οι αποφάσεις και οι στόχοι μας παραμένουν ακριβώς αυτό – αποφάσεις και στόχοι. Πρέπει να λάβουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οι στόχοι μας για το νέο έτος θα γίνουν πραγματικότητα.

Γιατί ο καθορισμός στόχων για το νέο έτος είναι απαραίτητος

Ο καθορισμός στόχων μπορεί να μας δώσει σαφήνεια, κατεύθυνση και σκοπό. Μας βοηθάει να εστιάσουμε σε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε και μας δίνει κάτι για να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το να έχουμε στόχους μπορεί επίσης να μας δώσει μια αίσθηση ικανοποίησης και ολοκλήρωσης όταν τους πετυχαίνουμε.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους που είναι εφικτοί και θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας. Είναι εύκολο να θέτουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό μας που είναι αδύνατο να εκπληρώσουμε. Συχνά αισθανόμαστε απογοητευμένοι και ηττημένοι όταν αποτυγχάνουμε να τους επιτύχουμε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καθορισμός στόχων για το νέο έτος είναι τόσο σημαντικός. Μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή και να καταστρώσουμε ένα σχέδιο για το επόμενο έτος. Μπορούμε να κάνουμε αλλαγές που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Οφέλη από τον καθορισμό στόχων για το νέο έτος

Ο καθορισμός στόχων για το νέο έτος έχει πολλά οφέλη. Μας βοηθά να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να έχουμε κίνητρα. Είναι πιο πιθανό να πετύχουμε τους στόχους μας αν έχουμε σαφείς στόχους και ένα σχέδιο δράσης.

Ο καθορισμός στόχων μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να ιεραρχήσουμε τα καθήκοντά μας. Μπορούμε να αποφασίσουμε ποιες εργασίες είναι σημαντικές και ποιες μπορούν να περιμένουν. Αυτό μπορεί να μας εξοικονομήσει χρόνο και να μας βοηθήσει να είμαστε πιο παραγωγικοί.

Τέλος, ο καθορισμός στόχων μπορεί να μας βοηθήσει να μετρήσουμε την πρόοδό μας. Μπορούμε να παρακολουθούμε την πρόοδό μας και να κάνουμε προσαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε σε καλό δρόμο και να βεβαιωθούμε ότι επιτυγχάνουμε τους στόχους μας.

Συμβουλές για τον καθορισμό μεγαλύτερων στόχων για το νέο έτος

Είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι οι στόχοι μας για το νέο έτος είναι εφικτοί. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να θέτουμε μεγαλύτερους στόχους που θα μας προκαλέσουν και θα μας βοηθήσουν να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τον καθορισμό μεγαλύτερων στόχων για το νέο έτος:

 1. Αφιερώστε χρόνο για να αναλογιστείτε το περασμένο έτος και σκεφτείτε τι καταφέρατε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους τομείς στους οποίους θέλετε να κάνετε βελτιώσεις και να θέσετε μεγαλύτερους στόχους.
 2. Θέστε στόχους SMART. SMART σημαίνει Specific, Measurable, Attainable, Relevant, and Time-bound (συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, σχετικοί και χρονικά περιορισμένοι). Βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι και ότι είναι εφικτοί και σχετικοί με εσάς. Ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα για τους στόχους σας, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε στην πορεία και να μετράτε την πρόοδό σας.
 3. Κάντε ένα σχέδιο. Η ύπαρξη ενός σχεδίου δράσης είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων σας. Βεβαιωθείτε ότι το σχέδιό σας είναι ρεαλιστικό και εφικτό. Χωρίστε τους στόχους σας σε μικρότερα βήματα και δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα για κάθε βήμα.
 4. Θέστε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Ο καθορισμός βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και συγκεντρωμένοι. Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι πρέπει να είναι εφικτοί και θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.
 5. Αποκτήστε υποστήριξη. Το να έχετε την υποστήριξη φίλων και της οικογένειας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε παρακινημένοι και υπόλογοι. Μπορούν να σας βοηθήσουν να θυμάστε τους στόχους σας και να σας ενθαρρύνουν καθώς τους επιτυγχάνετε.

Στρατηγικές για την επίτευξη αυτών των στόχων

Μόλις θέσετε τους στόχους σας για το νέο έτος, είναι σημαντικό να έχετε στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να τους επιτύχετε. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας:

 1. Θέστε προτεραιότητες. Η ιεράρχηση των εργασιών μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στο σωστό δρόμο και να βεβαιωθείτε ότι επικεντρώνεστε στις πιο σημαντικές εργασίες. Κάντε μια λίστα με τους στόχους σας και ιεραρχήστε τις εργασίες που θα σας βοηθήσουν να τους επιτύχετε.
 2. Ορίστε προθεσμίες. Ο καθορισμός προθεσμιών μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και συγκεντρωμένοι. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παραμείνετε στο σωστό δρόμο και να βεβαιωθείτε ότι σημειώνετε πρόοδο.
 3. Διαχωρίστε τις εργασίες. Το σπάσιμο των μεγάλων εργασιών σε μικρότερες μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να έχετε κίνητρα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας πιο γρήγορα, καθώς θα μπορείτε να βλέπετε την πρόοδό σας πιο καθαρά.
 4. Κάντε διαλείμματα. Το να κάνετε τακτικά διαλείμματα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα κίνητρα σας και να ανανεωθείτε. Είναι σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα από καιρό σε καιρό για να επαναφορτίζεστε και να επαναπροσδιορίζετε την εστίασή σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να απομακρυνθείτε από τους στόχους σας και να επιστρέψετε σε αυτούς με μια νέα προοπτική.
 5. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας. Η παρακολούθηση της προόδου σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κίνητρο και την πορεία σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους τομείς στους οποίους πρέπει να κάνετε προσαρμογές και να παραμείνετε επικεντρωμένοι στους στόχους σας.

Πώς να παραμένετε κινητοποιημένοι

Η διατήρηση των κινήτρων είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων μας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε παρακινημένοι:

 1. Γιορτάστε τις επιτυχίες σας. Ο εορτασμός των επιτυχιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και ενθαρρυμένοι. Αφιερώστε χρόνο για να αναγνωρίσετε τα επιτεύγματά σας και επιβραβεύστε τον εαυτό σας για τη σκληρή δουλειά σας.
 2. Οραματιστείτε τους στόχους σας. Η οπτικοποίηση των στόχων σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και παρακινημένοι. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα οραματιζόμενοι τους στόχους σας και φανταστείτε πώς θα νιώθετε όταν τους πετύχετε.
 3. Βρείτε έναν συνεργάτη λογοδοσίας. Η ύπαρξη ενός συνεργάτη λογοδοσίας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και σε καλό δρόμο. Μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε τους στόχους σας και να σας ενθαρρύνει όταν το χρειάζεστε.
 4. Αλλάξτε το περιβάλλον σας. Η αλλαγή του περιβάλλοντός σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και εμπνευσμένοι. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε νέα μέρη και να δοκιμάσετε νέα πράγματα.
 5. Θέστε μίνι-στόχους. Ο καθορισμός μίνι-στόχων μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και να σημειώσετε πρόοδο. Σπάστε τους στόχους σας σε μικρότερα καθήκοντα και θέστε μίνι-στόχους για τον εαυτό σας.

Πώς να μετράτε την πρόοδο και να μένετε υπόλογοι

Η μέτρηση της προόδου και η διατήρηση της υπευθυνότητας είναι απαραίτητα για την επίτευξη των στόχων μας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε την πρόοδο και να παραμείνετε υπόλογοι:

 • Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να αναγνωρίζετε τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθείτε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και με κίνητρα.
 • Ορίστε ανταμοιβές. Ο καθορισμός ανταμοιβών για τον εαυτό σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε κινητοποιημένοι και σε καλό δρόμο. Προσδιορίστε μικρές ανταμοιβές για τον εαυτό σας για την επίτευξη ορόσημων και τη διατήρηση της πορείας σας.

Εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας για το νέο έτος. Ακολουθούν μερικά από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για τον καθορισμό και την επίτευξη στόχων:

 1. Εφαρμογές καθορισμού στόχων. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές καθορισμού στόχων που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να έχετε κίνητρα.
 2. Εφαρμογές ημερολογίου. Οι εφαρμογές ημερολογίου μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε οργανωμένοι και σε καλό δρόμο. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε εργασίες και να ορίσετε υπενθυμίσεις για σημαντικές προθεσμίες.
 3. Εφαρμογές παρακολούθησης χρόνου. Μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να βεβαιώνεστε ότι παραμένετε στην κορυφή των στόχων σας.
 4. Φύλλα εργασίας για τον καθορισμό των στόχων. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τους στόχους σας και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης για την επίτευξή τους.

Στρατηγικές για να ξεπεράσετε τις προκλήσεις και τις αναποδιές

Όλοι αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και αναποδιές όταν προσπαθούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για το νέο έτος. Υπάρχουν όμως στρατηγικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις και να παραμείνουμε παρακινημένοι. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις προκλήσεις και τις αναποδιές:

 1. Προσαρμόστε τους στόχους σας. Η προσαρμογή των στόχων σας μπορεί να σας βοηθήσει να σημειώσετε πρόοδο. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά και κάντε προσαρμογές στο σχέδιο δράσης σας.
 2. Βρείτε νέους πόρους. Η εύρεση νέων πόρων μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κίνητρο και την έμπνευση. Αφιερώστε λίγο χρόνο στην εξερεύνηση νέων ιδεών και πόρων που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας.
 3. Αναπροσαρμόστε τη νοοτροπία σας. Η αναδιαμόρφωση της νοοτροπίας σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να έχετε κίνητρα. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας γιατί θέσατε αυτούς τους στόχους και επικεντρωθείτε στην πρόοδο που έχετε σημειώσει.

Συμπέρασμα: Πώς να επιτύχετε τους στόχους σας και να φτάσετε τα όνειρά σας

Η επίτευξη των στόχων σας για το νέο έτος μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά είναι εφικτή. Ο καθορισμός ρεαλιστικών στόχων που είναι εφικτοί και η κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και παρακινημένοι.

Είναι επίσης σημαντικό να παραμείνετε υπόλογοι και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Το να έχετε έναν συνεργάτη λογοδοσίας και να γιορτάζετε τις επιτυχίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στο σωστό δρόμο και να σημειώσετε πρόοδο.

Τέλος, μην ξεχνάτε να κάνετε διαλείμματα και να βρίσκετε νέους πόρους. Το διάλειμμα μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφορτίσετε και να επικεντρωθείτε και η εύρεση νέων πόρων μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την έμπνευση και τα κίνητρα.

Ο καθορισμός στόχων για το νέο έτος είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων και των ονείρων σας. Με τις σωστές στρατηγικές και εργαλεία, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας για το νέο έτος θα γίνουν πραγματικότητα!

Η ομάδα της

P for Pelion