1€ με BOX NOW για παραγγελίες κάτω των 33€ |Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 33€ | Έκπτωση 5% για πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή PayPal

Είπαν για μας

Σχόλια & κριτικές

PĒLION Club

10% έκπτωση για πάντα

Blog

Συμβουλές ομορφιάς

Σημεία Πώλησης

Καταστήματα

Είσοδος / Εγγραφή

Ο λογαριασμός μου

Search

Χαμόγελο: Επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής μας

Είτε χαμογελάμε με την καρδιά μας είτε όχι, το σώμα και το μυαλό μας επηρεάζονται με τόσους πολλούς θετικούς τρόπους που καθιστούν το χαμόγελο στη ζωή μας, μια απαραίτητη συνειδητή και σκόπιμη επιλογή.

Μπορεί να χαμογελάμε από ευτυχία, ικανοποίηση, υπερηφάνεια, συμπάθεια, αγάπη, συμπόνια, ανωτερότητα. Μπορεί να χαμογελάμε ειλικρινά, τυπικά, ασυναίσθητα ή προσποιητά. Ανεξάρτητα από το είδος του χαμόγελού μας, το «μήνυμα» που στέλνεται στον εγκέφαλο και τελικά σε όλο μας το σώμα είναι ένα: Η ζωή πράγματι.. είναι ωραία!

Το χαμόγελο ως μια «φωτεινή» στάση ζωής

Ακόμη κι αν είστε στα «κάτω» σας, αξίζει να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να χαμογελάσει για όλους τους ακόλουθους λόγους:

Χαμογελώ σημαίνει «κερδίζω» χρόνια ζωής

Ίσως ένας από τους πιο επιτακτικούς λόγους για να μην παραλείπετε να χαμογελάτε καθημερινά είναι ότι το ειλικρινές χαμόγελο σας χαρίζει χρόνια υγειούς και ευτυχισμένης ζωής. Σύμφωνα με μελέτες, οι χαμογελαστοί άνθρωποι απολαμβάνουν μακροζωία αφού η θετική διάθεση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι ενός συνολικά υγιεινού τρόπου ζωής.

Το χαμόγελο καταπολεμά το άγχος

Το υπέρμετρο άγχος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους «εχθρούς» του οργανισμού με μια πληθώρα αρνητικών συνεπειών. Το χαμόγελο, όχι μόνο βοηθά στο να μην φαινόμαστε κουρασμένοι και ψυχικά καταβεβλημένοι, αλλά και στη μείωση του άγχους που συχνά αισθανόμαστε.

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε το άγχος να σας κυριεύει, προσπαθήστε να χαμογελάσετε και θα διαπιστώσετε πως η ικανότητά σας να το διαχειριστείτε είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο ενδεχομένως πιστεύατε.

Το χαμόγελο ως φυσικό αντικαταθλιπτικό

Αν αισθάνεστε απογοητευμένοι, δοκιμάστε να χαμογελάσετε εξεπιτούτου. Η φυσική αυτή πράξη ενεργοποιεί αυτομάτως «μονοπάτια» στον εγκέφαλό σας που επηρεάζουν τη συναισθηματική σας κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, ένα «απλό» χαμόγελο μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, γνωστές και ως «ορμόνες της χαράς».

Υιοθετώντας με άλλα λόγια μια χαρούμενη έκφραση προσώπου, μπορείτε να «ξεγελάσετε» το μυαλό σας ώστε να εισέλθει σε μια κατάσταση ευτυχίας.

Είναι μεταδοτικό

«Μπήκες και φώτισε το δωμάτιο», ίσως είναι μια φράση που σας έχουν πει όταν πήγατε κάπου ευδιάθετοι και χαμογελαστοί. Πέραν της κολακείας που ενδεχομένως «κρύβει» η φράση αυτή, ενέχει και μια σημαντική αλήθεια: Το χαμόγελο όχι μόνο μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας, αλλά να αλλάξει και τη διάθεση των ανθρώπων γύρω σας.

Σύμφωνα με έρευνες, τα χαμόγελα είναι μεταδοτικά αφού ο ανθρώπινος εγκέφαλος παρατηρεί και αυτόματα ερμηνεύει τις εκφράσεις του προσώπου των άλλων ανθρώπων και ορισμένες φορές τις μιμείται. Αυτό σημαίνει ότι εντοπίζοντας το χαμόγελο ενός ανθρώπου, ασυναίσθητα μπορεί να χαμογελάσετε κι εσείς.

Κατεβάζει την πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το χαμόγελο είναι αποδεδειγμένα ικανό να ενισχύσει τη συνολική μας υγεία, βελτιώνοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επιπλέον, έχει ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Χαμογελάμε λοιπόν για να προλάβουμε τυχόν ασθένειες και να διατηρήσουμε την καλή σωματική μας υγεία.

Χαμόγελο αντί παυσίπονου

Μελέτες έχουν δείξει ότι το χαμόγελο απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες ορμόνες-φυσικά παυσίπονα του οργανισμού. Έτσι, εκτός του ότι έχουμε ανεβασμένη διάθεση, αισθανόμαστε το σώμα μας πιο χαλαρό και ο όποιος σωματικός πόνος, μειώνεται. Με άλλα λόγια, το χαμόγελο είναι ένα πολύτιμο φυσικό φάρμακο, αρκεί να του δίνουμε τακτικά την «ευκαιρία» να μας το αποδεικνύει.

Το χαμόγελο της ομορφιάς και της επιτυχίας

Ενώ οι πιο έντονες ή αρνητικές εκφράσεις του προσώπου, όπως το συνοφρύωμα, συνήθως απομακρύνουν τους ανθρώπους γύρω μας, το χαμόγελο τους ελκύει διότι κατά γενική ομολογία ένας χαμογελαστός άνθρωπος θεωρείται ότι έχει περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά ως προσωπικότητα, επομένως είναι πιο όμορφος εσωτερικά και κατ’ επέκταση εξωτερικά. Εκτός αυτού, όταν χαμογελάμε, λόγω της κίνησης των μυών του προσώπου μας, φαινόμαστε πάντοτε νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία.

Τέλος, μην ξεχνάτε να παραμένετε χαμογελαστοί στον χώρο εργασίας σας αφού σύμφωνα με έρευνες, θα εκπέμπετε μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση και θα εμπνέετε περισσότερη εμπιστοσύνη. Κατά συνέπεια, θα είναι πιο εύκολο όχι μόνο να αναπτύξετε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας, αλλά και να αναδείξετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες.

vita.gr